Niet alleen op verharding en plantsoen komt onkruid voor, maar zeker zo vaak ook in gazon, sportvelden en golfterreinen. Mennega groenvoorziening heeft specialistische apparatuur en kennis om het onkruid te beheersen.  Ook het bestrijden van ongedierte zoals mollen, engerlingen en emelten en problemen met schimmels zoals heksenkringen is een taak wat Mennega groenvoorziening voor u kan uitvoeren.

Prikken van grasvelden

Door intensief gebruik van een sportveld kom deze steeds vaster te liggen. Hierdoor lijden wortels en de bodem onder een zuurstoftekort. Schudfrezen en Venti-drainen zijn bewerkingen die waterdoorlatend werken door de toplaag te breken. Bij het Venti-drainen prikken pinnen in de grond en maakt de toplaag licht los. De ontstane gaatjes kunnen eventueel worden gevuld met zand. Schudden gebeurt echter met roterende messen. Deze machine doorklieft de toplaag tot 45cm diep. De grasmat blijft hierbij ongeschonden maar de doorlaatbaarheid van de bodem verbeterd hierdoor maximaal. Daarnaast kan de toplaag worden behandeld met een prikrol tot 10cm. De wortels krijgen hierbij opnieuw zuurstof, wat de groei ten gunste komt.

Bezanden

Bezanden is een jaarlijks terugkerend onderhoud bij o.a. een sportveld. Het zand moet zeer nauwkeurig aangebracht worden. Onze  machines kunnen dit op een efficiënte en goedkope manier in een werkgang realiseren. Dit bezanden kan van 3 tot 25 mm dik.

Slepen van grasvelden

Het slepen van grasvelden tijdens het speelseizoen zorgt voor herverdeling van de losse grond over het speeloppervlak. Zo voorkomen we kluitvorming en zorgen we ervoor dat de toplaag één geheel blijft. Naast een egaliserend effect wordt door het slepen van de grasmat de dauw verwijderd en wordt het gras opnieuw opgericht. Daardoor krijgen ziektes minder snel voet aan de grond en kan het gras optimaal kan profiteren van het in de wintermaanden schaarse zonlicht.

Maaien van gazons en sportvelden

Mennega groenvoorziening beschikt over een gespecialiseerd machinepark voor het renoveren en onderhouden van gazons en sportvelden.

Zo kunnen we periodiek én groot onderhoud probleemloos realiseren.