Beschoeiing is er in verschillende materialen zoals hout, kunststof, metaal en beton. Beschoeiing wordt toegepast als bescherming van tuinen langs het water en als versterking van de oevers van sloten, kanalen en vijvers.
Door het plaatsen van een beschoeiing aan de slootkant van uw tuin heeft u geen nadelig effect meer van een aflopende oever. Het levert bovendien extra vierkante meters aan tuin en dus aan ruimte op. Zeker in combinatie met een vlonder krijgt uw tuin door het plaatsen van een beschoeiing een enorme meerwaarde. Het levert zitmogelijkheden of een handige plek om de boot af te meren.

Houten beschoeiing
Houten beschoeiing is de meest gebruikte beschoeiing. Een beschoeiing van hout oogt het meest natuurlijk en heeft een warme uitstraling.
Het hout  dat gebruikt wordt voor een houten beschoeiing kan van elke soort zijn. Denk hierbij aan eikenhout, kastanjehout, vurenhout en verschillende soorten hardhout. Het vurenhout plaatsen wij bij een houten beschoeiing onder water, waardoor deze nooit meer rot en u lang van uw beschoeiing kunt genieten. Kortom, een duurzame en natuurlijk ogende beschoeiing.

Kunststof beschoeiing, metalen beschoeiing, betonbeschoeiing
Ook beschoeiingen van kunststof, metaal en beton zijn erg duurzaam en makkelijk toepasbaar. De gebruikte materialen zijn duurzaam doordat zij niet of minder gevoelig zijn voor vocht, weersinvloeden en belasting.

Beschoeiing plaatsen
Het plaatsen van beschoeiing is net zo belangrijk als het materiaal dat voor de beschoeiing gebruikt wordt. Daarom stelt Mennega groenvoorziening de hoogste eisen aan de vakkundige plaatsing. De verankering van de beschoeiing is hierbij van groot belang. Wij verankeren beschoeiingen diep in de oever, onder de juiste hoek en met voldoende ankerpunten.
Beschoeiing die niet goed geplaatst is en onvoldoende verankerd, gaat na verloop van tijd verzakken. Het vervangen of herstellen van een verzakte beschoeiing is prijzig en levert u bovendien onnodig ongemak. Mennega groenvoorziening plaatst een beschoeiing in één keer goed, zodat u er vele jaren plezier van hebt.

 

Houten bruggen en vlonders
Naast beschoeiingen bouwt en plaatst Mennega groenvoorziening ook houten bruggen en vlonders. Veel van deze bruggen en vlonders worden gebruikt voor wandel- en fietsroutes en vis en aanlegplaatsen door Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, recreatieschappen en overheden. Maar ook voor bedrijven instellingen en particulieren bouwen en plaatsen wij bruggen en vlonders.