Extensief maaien

Extensief maaien is een breed begrip, het maaien van extensieve stukken kan door het gebruik van een cyclomaaier, schijvenmaaier of klepelmaaier. Het gemaaide gras wordt bij elkaar geharkt met een acrobaat of bandhooier en afgevoerd met opraapwagens, eventueel met snijmessen. Er kan geklepeld worden en het maaisel in een werkgang opzuigen door een maai/zuigcombinatie. Vaak is kennis van de flora en faunawet een vereiste in het maaien van extensief gras, daarom zijn onze medewerkers geschoold in de flora en faunawet minimaal niveau 2.

Ook het maaien van kwetsbare oppervlakten kunnen wij maaien, dit door een een assige tractor met vingerbalk. Het verzamelen van het maaisel gebeurt ook met een een assige tractor met bandhark. Op deze manier wordt de kwetsbare flora en fauna beschermd.

Intensief maaien

Het intensief maaien en gazon maaien voeren wij uit van half maart tot half november. Deze werkzaamheden doen wij voor diverse particulieren, bedrijven, overheden, gemeenten en instellingen.                             
Gedurende het maaiseizoen maaien wij wekelijks ongeveer 500 hectare gazons en sportvelden.
Het maaien wordt uitgevoerd met maaiers met zowel 1- als 2 deks zelfrijdende cirkelmaaiers, en voor de kleinere objecten met een zero turn maaier. Sportvelden, parken en golfbanen worden gemaaid met brede kooimaaiers.
 
Naast het intensief maaien kunnen wij ook gazonnen, sportvelden en golfterreinen verticuteren en waar teveel maaisel op ligt, kunnen we afvoeren door middel van gazonveegmachines.

Verder beschikt ons bedrijf over machines voor het beluchten, vertidrainen, bezanden en bemesten van gazons.